Active Plant Screen – Den nya aktiva växtväggen

activeplantscreen3

Plant Screen / Växtvägg

Väggar som andas! Måttanpassade växtväggar i obegränsad storlek, valfri form och uttryck!
Hög och smal, låg och bred, böjd, dubbelsidig och kanske viktigast av allt att växtmaterialet och därmed uttrycket/ designen går att variera i det oändliga.

Valet av växter är den viktigaste biten inte bara med tanke på designen, utan även med tanke på funktionen. Avdunstningen, kyleffekten, ljuddämpningen, ljusbehov, temperaturkrav, mm.

Varför ska Ni välja en Plant Screen från Vertical Plants Systems?

 • Vi levererar och monterar en helt färdig växtvägg, Plant Screen, där service och växtgaranti ingår. Ni behöver inte bekymra er.
 • Vår konstruktion är självbärande och kräver i princip inga ingrepp i er lokal, de kan byggas dubbelsidig och kan placeras helt fristående. Här finns det stor flexibilitet kom med önskemål eller ännu bättre låt oss vara med som konsulterande konstruktör/designer från början, så skapar vi tillsammans en ny och innovativ lösning.
 • Våra Plant Screen har naturligtvis ett integrerat bevattningssystem, värt att notera är att vår lösning inte kräver varken avlopp eller vatten anslutning som ofta blir en kostsam extra utgift.
 • Våra Plant Screen släpper inte ut miljöpåverkande näringsämnen i avloppssystemet eftersom bevattnings systemet är slutet och recirkulerande.
 • Vi förodlar våra Plant Screen och levererar en i princip helt färdigvuxen växtvägg.

Art Screen

Mycket trevliga och fantastiskt lättplacerade växtmoduler som fungerar som levande tavlor. Ni kan få Art Screen med olika design på både ram och växtmaterial. Finns som standardmoduler på ca 60, 80, 100, 120, 150 och 170 cm bredder och kan även levereras som en specialanpassad variant i princip obegränsad längd. Höjden med ram är ca 40 cm.

Kompletterande belysning löser vi individuellt och hittar den bästa lösningen för respektive uppdrag.

Varför ska Ni välja en Art Screen från Vertical Plants Systems?

 • En Art Screen förbättrar luftkvalitéten.
 • Vackrare luftfuktare får man leta efter!
 • Fungerar som en ”eye catcher”, lockar till sig uppmärksamhet!
 • Dämpar ljudnivån.

Office Screen

Levande skärmväggar för frodiga kontorslandskap!

Med Office Screen integrerade i Kinnarps skärmväggsystem blir kontorslandskapen mer levande och arbetsvänliga. Office Screen ger biologiskt riktiga arbetsplatser som ger ökad arbetskraft. Genom att jobba med växterna nära människan får man en bra effekt på luftkvaliteten lokalt, och den psykologiska effekten blir större.

Office Screen integreras i toppmodulen till Kinnarps Zonit 80 och finns i storlekarna 60, 80, 100, 120 cm . Detta ger en växtyta på ena sidan av toppmodulen.

Varför ska Ni välja en Office Screen från Vertical Plants Systems?

 • Växtytor nära människan konditionerar luften, tar upp koldioxiden som vi andas ut, och bildar nytt fräscht syre.
 • Bidrar till ökad luftfuktighet som i sin tur minskar problem med luftvägar, torra ögon och torr hud m.m.
 • Forskning har visat att den psykologiska effekten är väldigt viktig, vilket resulterar i ökad trivsel, effektivitet och minskad sjukfrånvaro.

Design/Consulting

Vi är med från början! Vi arbetar dagligen med arkitekter och inredare för att kunna erbjuda specialanpassade lösningar.

Kontakta oss på ett tidigt stadium så vi hjälper er med både designen och de tekniska frågorna. Genom att ta med oss tidigt i projekteringen så kan vi optimera funktionen och kostnadseffektivisera slutresultatet.

Professional Interior Plantscaping

Som komplement till växtväggarna erbjuder vi även ”traditionella” växter och växtinredningar.

Vi har över 20 års erfarenhet av traditionell växtinredning! Vi hjälper Er med allt från fönsterväxter till stora träd inomhus. Vi jobbar dock inte bara inomhus. En av våra specialiteter är orangeriväxter, växter ute i kruka. T.ex. citrus, palmer, bambu, gräs, sommarblommor, mm. Era besökares första intryck utanför Er entré är en viktig bit som vi är duktiga på.

Häng med på det senaste.